КВІТУЧА ФАНТАЗІЯ. Звіт – ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ

До відзначення 120-річчя від Дня народження видатної української художниці Катерини Білокур у Рівному відбувся І Всеукраїнський відкритий конкурс образотворчого мистецтва “КВІТУЧА ФАНТАЗІЯ” (проводився дистанційно), у якому взяли участь представники різних мистецьких закладів та художніх шкіл з 18 областей України.

Катерина Білокур – українська художниця, майстриня народного декоративного живопису. Входить до переліку найвідоміших жінок давньої та сучасної України.
У конкурсі представлено близько 200 конкурсних проектів змішаної техніки виконання. Умовами конкурсу вікових обмежень не передбачалося. Наймолодший учасник конкурсу віком 4 роки. Учасники старших вікових категорій – студенти та викладачі ВНЗ за відповідним профільним освітнім напрямком.
Результати конкурсу можна переглянути за наступним посиланням:

У підсумках проведених змагань було визначено переможців – лауреатів конкурсу за відповідною віковою категорією та дипломантів – учасників конкурсу. Усі нагороди та відзнаки будуть направлені до своїх номінантів.

Всеукраїнське об’єднання Мистецький Вектор виступили головним організатором Першого Всеукраїнського конкурсу образотворчого мистецтва “КВІТУЧА ФАНТАЗІЯ”. Конкурс проводився у м.Рівне за сприяння Управління культури та туризму Рівненської ОДА, спільно з Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури – НАОМА, разом зРівненський міський Палац дітей та молоді.

Подяка за допомогу у організації високопрофесійного журі конкурсу:

Селівачов Михайло Романович – український мистецтвознавець, член Національної спілки художників України та Міжнародної асоціації критиків мистецтва, почесний академік Академії наук вищої школи України, професор.
Одайник Оксана Вадимівна – Народний художник України.

Ковальчук Остап Вікторович – проректор з наукової роботи НАОМА, доцент кафедри живопису та композиції НАОМА, Заслужений діяч мистецтв України, кандидат мистецтвознавства (образотворче мистецтво), член НСХУ.

Білоус Людмила Семенівна – мистецтвознавець, заступник генерального директора Національного музею українського народного декоративного мистецтва.

Стасенко Володимир Васильович – український художник та мистецтвознавець, професор Львівської національної академії мистецтв, кандидат мистецтвознавства, Заслужений діяч мистецтв України.

Петришина Анжела Леонідівна – вчитель КЗ Рівненська державна дитяча художня школа імені Анатолія Івановича Мартиненка.

Дмитрієва Каріна Павлівна – заввідділом «профільна школа образотворчого мистецтва» (Рівненський міський палац дітей та молоді), Відмінник освіти України.

Особлива подяка за сприяння у проведенні конкурсу:

Романюк Любов Володимирівні – начальнику управління культури і туризму Рівненської ОДА.

Первушевській Ірині Олександрівні – директору Рівненського міського палацу дітей та молоді

Стельмах Ользі Миколаївні – директору Рівненського міського будинку культури

Данилюку Володимиру Івановичу – директору Рівненського академічного обласного театру ляльок

Волощуку Назару Олександровичу – головному спеціалісту управління культури Рівненської облдержадміністрації.

Вдячність усім відомствам обласних, районних, міських чи селищних відділів культури, закладам профільної мистецької освіти, центрам культури та мистцева за сприяння поширення інформації про конкурс.

Окрема подяка за фоторепортаж проведеної прес-конференції відзначення переможців конкурсу для Андрія Савченка таITV media groupза відеорепортаж з місця події.

З приємністю виражаю свою вдячність за виховання мистецьких талановитих дітей та молоді.
Упродовж конкурсного періоду вдалося встановити творчі контакти між конкурсантами, здійснити обмін досвідом та співробітництво між центрами культури та мистецтва, співпраця з якими продовжиться і у майбутньому.

Згадуючи не легкий шлях становлення у мистецтві Катерини Білокур, хочеться вірити, що проведення подібних конкурсів сприятимуть появі нових українських Пікассо чи Білокур, творчих особистостей – оригіналів, а не відтворювачів.
На мій погляд, ключовим моментом успішного виховання є спільне перебування у педагогічному просторі одночасно дитини, батьків та педагогів.
Зважаючи на кількісну аудиторію учасників конкурсу та зацікавлених у його проведенні, не залежно від обставин чи подій, які відбуваються довкола, упевнююся у якісно-хорошому майбутньому України в цілому.

Директор конкурсу “Квітуча Фантазія”
Юрій Яцика, з повагою

Leave a Reply