“Бурштинові солоспіви – 2019”

 

Всеукраїнське об’єднання «Мистецький Вектор» упродовж останніх двох років активно співпрацює з Всеукраїнським вокальним конкурсом “Бурштинові солоспіви”. Конкурс відбудеться 16-17 травня 2019 року в місті Рівне на базі Інституту мистецтв Рівненського державного гуманітарного університету та Залу камерної і органної музики (Рівненська обласна філармонія).

Українська нація є безумовно співучою і «Бурштинові солоспіви» – доказ тому. Всі конкурсанти є представниками обдарованої молоді і мають фахово-професійні здобутки у жанрі сольного співу.
мають широку географію, бо їх учасниками є мешканці як Заходу, так і Сходу, як Північної, так і Південної України. Конкурс проводиться у два тури і має дві номінації – академічний вокал та естрадний вокальний ансамбль. Взяти участь у конкурсі можуть учасники віком від 14 до 35 років. Гала-концерт та нагородження переможців відбудеться 17 травня.
Головуватиме у журі народний артист України, лауреат Державної премії ім. Т.Шевченка, професор Анатолій Іванович Кочерга. Як і в аналогічному конкурсі 2018 року критеріями оцінювання учасників є: вокальна майстерність, вокальна культура, вміння володіти вокальною технікою, творча фантазія, артистизм, емоційність, музична та художня виразність учасника.
Мистецький Вектор наголошує, що участь у Всеукраїнському вокальному конкурсі “Бурштинові солоспіви” – це досвід, який безумовно в майбутньому стане у нагоді тим, хто планує вступати до вищого навчального закладу фахового мистецького напрямку. Окрім цього, це можливість перебування в середовищі висококласних педагогів та участі у їх майстер-класах. Це знайомство в реальному житті з всесвітньовідомими зірками професійної вокальної спільноти оперного мистецтва.

Leave a Reply